1 Ocak 2013 Salı

TRUFFLES...

 
Aslında yeniyıl için hazırladım bu trüfleri ama dün yayınlamak için vaktim kalmadı. Trüf kahve yanına ikram edebileceğiniz güzel bir lezzet. Ayrıca yeniyıl kurabiyesine alternatif bir hediyelik ; biz bu pakedi kızımın servis annesi için hazırladık.
 
 
Gerekli olan malzemeler :
- Evde daha önceden yapmış olduğunuz kek ; eğer yoksa benim gibi hazır kek de alabilirsiniz.
- Çiğ krema ; artık hemen hemen tüm marketlerde bulunuyor.
- Bitter çikolata ; Etinin  %70 kakao içeren bitter çikolatası daha güzel sonuç veriyor ama bulamazsanız normal bitter çikolata da olur.
- Portakal kabuğu rendesi.
NOT : Bir paket kremaya iki paket çikolata ve iki paket kek tam geliyor.
 
 
Çikolataları küçük parçalara bölüp benmari usulü ertin.(Tencerenin içine sıcak su koyup ocağı yakın tencerenin içine de bir cezveyle parçaladığınız çikolataları koyun)  Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar bekleyin.
 
 
Çikolatanız tamamen eriyince kremayı ekleyin. (Kremanın oda sıcaklığında olması daha iyi. Benim gibi dolaptan aldığınız gibi kullanırsanız çikolatayı dondurduğunuz için ikinci kez eritmek zorunda kalırsınız.)
 
 
Elde ettiğiniz karışımı ufaladığınız kek parçalarının üzerine dökün.
 
 
Son olarak da portakal kabuğu rendesi ekleyip şekil verin.
 
 
Afiyet olsun...
 

4 yorum:

hülya yılmaz dedi ki...

merhabalar, sayfanızı keyifle takip ediyorum. bu yaptığınız ölçüden yaklaşık kaç tane truff çıkıyor acaba bilgi verebilirseniz çok sevinirim.hülya yılmaz

evkuşu dedi ki...

Öncelikle teşekkür ediyorum. Sonra da sorunuzun cevabını veriyorum ; kahve yanına yapacaksanız bilye büyüklüğünde 35-40 adet çıkıyor. Ama tatlı olarak ikrametmek isterseniz yumurta büyüklüğünde 15-20 adet hazırlayabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba kremayı cikolata cezvede erirken ekleyip karıştırsak olur mu fondü için

evkuşu dedi ki...

Tabi ki olur . Daha doğrusu oluyormuş çünkü krema pişirilebiliyormuş da ; ben sonradan farkettim ama olsun :)