13 Ocak 2013 Pazar

SÜSLÜ PATİRİK...


Annem derdi hep '' kızlar anneye ortak ''  diye  ; çok doğru söylüyormuş meğer. Daha şimdiden ne yaparsam aynısını yapmak istiyor. Saçımı mı fönledim , makyaj mı yapıyorum ya da oje  mi sürdüm ; İdil de istiyor. Ölçülü olmak kaydıyla bazı şeyleri ona da yapıyorum. 
Oje sürmek de bunlardan biri... Şimdiye kadar hep kırık beyaz renk ya da parlatıcı oje sürüyorduk. Çocuklar bunları anneler diğer renkleri sürer diye anlaşmıştık. Ama okuldaki arkadaşları kırmızı da sürüyormuş ; bunu öğrendiğinde artık kaçışımız olamadı. Biz de kırmızıya geçtik. Tabi ateş kırmızısı yerine nar çiçeğini tercih ederek...


Neyse gelelim bu hazırlıkların neden yapıldığına ; Babi bizi gezmeye götürecek diye... Hafta sonları bir yere giderken İdil mutlaka kendi hazırlanır. Genellikle elbise ya da etek tercih eder. Saçlarını düzeltir , tacını tokasını takar , makrejini yapar :) ; İdil'in makreji dudak koruyucusu sürmek , allığı boş olarak yanaklarına sürmek ,ve çocuk parfümünü sıkmaktan ibaret ; daha sonra da mutlaka oje sürdürür.
Hazırlıklar tamamlanınca da babamız bizi gezdirir...
Bize iyi gezmeler tabi size de...


Hiç yorum yok: