Bu marmelatı dört yıl evvel Bodrum Yahşi 'de bir kahvaltı mekanında yiyip bayılmıştım. Oranın sahibi olan teyzeye sorduğumda : '' mandalin , portakal , limon , greyfurt ve bergamutu kaynatıyorsun o kadar '' demişti ; tarifini tam vermek istemedi yani....
Yalnız hatırladığım tek şey ; marmelatı yerken ağzımda pütür pütür bir tat bırakmasıydı ; yani meyvelerin kabuklarını da koymuştu içine ...
Bundan hareketle bergamut hariç tüm meyveleri kabuklarıyla doğrayıp ( çünkü bergamut bulamadım )
Haşlayıp suyunu döktükten sonra üzerine şeker döküp tekrar pişirdim.
Meyveler iyice yumuşadıktan sonra blendırdan geçirdim .
( Ölçü : 1 kilo narenciyeye bir kilo şeker )
İşte hazır ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder