2 Aralık 2013 Pazartesi

NARENCİYE MARMELATI ...


Bu marmelatı dört yıl evvel Bodrum Yahşi 'de bir kahvaltı mekanında yiyip bayılmıştım. Oranın sahibi olan teyzeye sorduğumda : '' mandalin , portakal , limon , greyfurt ve bergamutu kaynatıyorsun o kadar '' demişti ; tarifini tam vermek istemedi yani....
Yalnız hatırladığım tek şey ; marmelatı yerken ağzımda pütür pütür bir tat bırakmasıydı ; yani meyvelerin kabuklarını da koymuştu içine ...



Bundan hareketle bergamut hariç tüm meyveleri kabuklarıyla doğrayıp ( çünkü bergamut bulamadım )


Haşlayıp suyunu döktükten sonra üzerine şeker döküp tekrar pişirdim.



Meyveler iyice yumuşadıktan sonra blendırdan geçirdim .
 ( Ölçü : 1 kilo narenciyeye bir kilo şeker )



İşte hazır ...


Hiç yorum yok: