31 Aralık 2015 Perşembe

MUTLU MUTLU ÇOK AMA ÇOK MUTLU YILLAR OLSUN ...


Biz bu yılbaşı da çalışacağız . Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da otelimizde misafirlerimizi ağırlayacağız . İşte o sebeple bu günden yılbaşı seremonimizi yaptık . Sabahın 06 : 30 ' unda uyanan küçük bebiyle birlikte ablasına sürpriz hazırladık ...
Çünkü dün akşam şöyle bir şey oldu ve İdil dedi ki '' anne eskiden yılbaşı ağacımızın altında hediyeler olurdu ama şimdi ben hediyemi aldım artık olmayacak değil mi ? dedi '' ona yaptığım sürprizden habersiz . Sonra sabah uyanıp bu manzarayla karşılaşınca çok sevindi . ( İdil ' e aldığım yılbaşı hediyelerinden biri de eldivendi . Havalar bir anda soğuyunca onu vermek durumunda kaldım ; sanırım o yüzden böyle hissetti . )



İdil hediyeleri açarken İris de onu izliyordu . Bu yıl küçük olduğu için ona bir şeyler hazırlamadık . Ama bakışlarından anlaşılıyor ki seneye kaçış yok ; ağacın altında onun hediyeleri de yerini almalı :) 



29 Aralık 2015 Salı

FIRIN PORTAKAL ...


Başlık yemek tarifi gibi oldu farkındayım ama değil ; aslında bu bir ağaç süsü , dekor , oda kokusu ... Artık ne olsun derseniz :)


Portakal istisnasız en sevdiğim meyvedir . Bol bol yerim kabuğunu da güzel koku versin diye kalorifer peteğinin üzerine koyarım . Açıkça söyleyeyim bu birleşim muazzam olmuş . Akıl edenin eline sağlık , ben bu faaliyette sadece uygulayıcıyım . Ama olsun benim de elime sağlık :)


Evet gelelim sadede : ince halkalar halinde kestiğimiz portakalları yağlı kağıt üzerine sıralayıp fırının en üst rafında ızgara ayarında 180 derecede sık sık kontrol etmek suretiyle 15-20 dakika pişirin . ( Başka bir yerde 100 derecede fırının en altında normal ayarda 3,5 saat pişirildiğini de okudum .) Çünkü ben ilk postayı yaktım sonra akıllandım . Zaten bu sebeple bu aşamayı fotoğraflamayı unutmuşum . Daha sonra da silikon tabancasıyla çubuk tarçını kurumuş portakala yapıştırın . 


İşte bu kadar ...

27 Aralık 2015 Pazar

KAÇAMAK ...


 Aslında niyet Alaçatı ' ya gitmekti Alaris 'i kontrol etmek , derlemek toplamak , yeniyıla hazır etmekti , hava serin olur diye çocukları almadık . İdi ' yi teyzesine , bidiyi de anneannesine bıraktık . Baktık işleri toparladık dönüşte hadi bir kaçamak yapalım dedik . Hava güzel mis , deniz kenarı harika , eee biz de bir soluk almayı hakettik tabi .


İyi geldi , özlemişiz şöyle kesintisiz iki sohbet etmeyi , ara sıra yapmak lazım ...


25 Aralık 2015 Cuma

HAYATIM , HERŞEYİM , ÖBÜR YARIM ...


Hayatım , herşeyim , öbür yarım ; iyi ki doğdun , iyi ki varsın ...
Seni çok seviyorum .






23 Aralık 2015 Çarşamba

DALINDAN ...



Her zaman söylüyorum sonbahar ve kış aylarında doğa ; muazzam bir malzeme deposu . Her yer kurumuş dal , yaprak ve değişik bitkilerle dolu . Tabi bunların hepsi aslında başlı başına birer dekor ama birlikte kullanıp güzel aranjmanlar da yapabilirsiniz.



Bu sefer de yine dallardan yapılan bir dekor paylaşmak istedim . Nasıl yapıldığını fotoğrafladım ama aslında yapım aşaması diye bir şey yok ; malzemeleri zevkinize göre silikon tabancasıyla yapıştırın hepsi bu . İnanın her seferinde birbirinden güzel şeyler çıkıyor ortaya .




Ben yaparım da İdil boş durur mu ? Bunlar da onun yaptıkları . 
Canım kızım senin gibi saf ve temiz olan bu melekler evimize bu yıl da sağlık mutluluk huzur getirsin ellerine sağlık bambinom...






20 Aralık 2015 Pazar

DÜN GECE BİZ ...



İlkokula başlayana kadar her akşam İdil ' le birlikte yatağa gider ; bir masal , üç masal , beş masal okur ondan sonra uyutabilirdik onu . Eee artık o da büyüdü tabi . Şimdi bir iyi geceler öpücüğü sonra kendisi yatağına gidip yatıyor . ( Biz de bunun için az uğraşmadık hani :) Neyse ne zamandır bu seremoniyi yapmıyorduk ; özlemişiz ... 
Anne - kız yatakta masallı sohbetler , gölge oyunları , kukla tiyatrosu , kitap okumaca ; bilimum ne aktivite varsa hepsini yaptık . Gerçekten çok keyif aldık , sık sık tekrarlamaya karar verdik .




17 Aralık 2015 Perşembe

PONPONLU KOZALAKLAR ...


Doğa kış mevsiminde bir çok güzel malzeme sağlıyor bize ; kurumuş yapraklar , dallar , meşe palamutları , kozalaklar ... Son dört beş faaliyetim de hep bu malzemelerle oldu .Gerçekten de bu malzemelerle bir çok şey yapılıyor . Ben en çok kozalakları seviyorum . Hiç bir şey yapmadan bir tepsinin içine koyup yanına iki yaprak bir mum ekleseniz bile çok ama çok güzel duruyorlar . Ama bu sefer böyle yapmadım  şirin bir uygulama gördüm onu deneyeyim dedim . Aslında ilk gördüğümde ağaç süsü olarak düşünmüştüm ; sonra orjinalindeki gibi cam süsü yapmaya karar verdim .  


Malzemelerimizin hepsi basit . Doğadan kozalak , kırtasiyeden en küçük boy ponpon , evden de silikon tabancası ( zaten onsuz bir şey olmuyor ) .

 
 Nasıl mı yaptık ? Silikona anne gücü yapıştırmaya İdil parmağı :)


Vee işte hazır ...


11 Aralık 2015 Cuma

HAMA BEADS ( Hama boncukları ) ...


İkea ' ya her gidip geldiğimde gördüğüm fakat nasıl yapıldığını bir türlü anlayamadığım şeyelrdi bunlar ; sonunda öğrendim .
 Adı hama boncuğu , kalıplar üzerine dizilip ütülenmek suretiyle yapılıyor . Pinterestte çok güzel örnekleri var tabi ama kendinize göre de bir çok figür yapabilirsiniz . Biz şimdilik hazır kalıptan takılıyoruz ...


Aslında kendime diye düşünmüştüm almadan önce ama İdil ' e de çok uygun olduğunu düşündüm daha sonra . O yüzden ikimiz de yapıyoruz . Tabi bu arada minik eller daha şanslı bu faaliyet için .  Biz öncelikle yeniyıl süsü yapalım istedik ; o yüzden hazırladığımız figüre silikon tabancasıyla ip ekleyip minik çam ağacımıza astık öncelikle .


Daha sonra da bunu yaptık . Yaptık dediğime bakmayın hepsini İdil yaptı ben sadece ütüledim :) Bu arada yapımını daha ayrıntılı görmek isteyenler için bir video linki vereceğim 36. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz ; şimdiden başarılar ...
http://www.kanalturk.com.tr/haber/109782/deryanin-dunyasi-04-11-2015


8 Aralık 2015 Salı

YENİYIL KÖŞESİ ...


Yine geldi yılın en güzel ayı ... 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da içim kıpır kıpır , bir heyecan . Hazırlıklar , küçük alışverişler ; kim ne derse desin insana mutluluk veriyor . Ben de bu yılki hazırlıklar kapsamında yeniyıl ağacımıza ek olarak yeniyıl köşesi hazırladım . Tamam köşeyi ben oluşturdum ama her bir parçayı hazırlamada İdil ' in çok büyük yardımı oldu . Önümüzdeki günlerde yapım aşamalarını paylaşacağım . Umarım siz de hazırlarken keyif alırsınız ...







2 Aralık 2015 Çarşamba

KAR KÜRESİ ...


Ne zamandır yapmak istediğim bir şeydi kar küresi ; ancak bir türlü fırsat bulamamıştım. Fırsat bu fırsat yapayım dedim. İdil ' in de çok sevdiği bir şey . (Kim sevmez ki ışıl ışıl ...) Daha önceki yıllarda bir kaç tane almıştım ama hep kırıldı , İdil de çok üzüldü . Bu yüzden bu sefer çok olsun dedim ; irili ufaklı bol bol yaptım . Görüldüğü üzere kızım da çok mutlu oldu ...


Sadede gelelim kar küresi için gerekli olan malzemeler kısaca şöyle ;
1 ) Muhtelif boyda kavanozlar ( Ben bebitinin mama kavanozlarını kullandım .)
2 ) Küçük objeler ( Bebitiden biberon fırçası ; bambinodan minyon ve eyfel kulesi ; mamitodan da melek ... )
3 ) Renkli sim ve pullar ( Tavsiye : yıldız şeklindeki pullar daha orjinal duruyor . )
4 ) Silikon tabancası ( Onsuz hiç birşey olmuyor zaten .)
5) Veee bol miktarda su ...


 Kavanozda ters çevirince objelerimiz kısa boylu kaldı . Biz de yükseltmek için tea light mumun üzerine yapıştırdık .  ( Şişe kapağı da kullanılabilir tabi . ) Daha sonra kavanoza su , sim , pul ekleyip objeli kapaklarımızı silikonlayıp kapattık .
Veeee ; işte hazır ...