27 Şubat 2014 Perşembe

KAZAK YENİLEME ...


Giymediğim kazaklarımı öncelikle başka türlü kullanabilir miyim diyerek dönüştürmeye çalışıyorum ; olmazsa veriyorum . Bu da yine çok fazla kullanamadığım bir kazaktı . Yakasının degajesi pek yakışmıyordu ve de biraz fazlaca vücudumu sardığı için rahat kullanamıyordum .



Bu yüzden ben de kazağımı giyebileceğim bir hale çevirdim. ( Önden ve arkadan görünüşü )

 
Eee ne mi yaptım ? ...
 
 

 Önce yakasını çıkartıp degajelikten kurtardım . 



Daha sonra da sırt kısmını enseye dört parmak kalana kadar kestim . ( Bu işlemi yaparken yan dikişleri üst üste koyun ki sırtın tam ortasını bulabilin . )



En son olarak da farklı büyüklüklerde kestiğiniz enli lastiği kestiğiniz aralığa tutturun . ( Lastiğin uzunluğunu kazağınız ne kadar açılsın istiyorsanız ona göre ayarlayın .)


İşte hazır ...



25 Şubat 2014 Salı

HEM ÖYLE HEM BÖYLE ...


Yapımı çok basit olmasına rağmen çok kullanışlı bir model . Hem şal gibi kullanılıyor hem de kapşon gibi ...
 Kapşon olma fikri bana daha kullanışlı geldi doğrusu . Her montun kazağın kapşonu yok ki soğukta başımızı , kulağımızı korusun . Bu yüzden çantada bulunmalı hava soğuduğunda hemen kullanılmalı :) ...



Kapşonumu Sekiz numaralı şişle selanik ördüm . Selanik örgüyü düz örgünün çift katlısı gibi düşünebilirsiniz kısaca ... Yani ilk sırada bir düz örüyoruz bir örmeden ilmek atıp arttırıyoruz sırayı bu şekilde tamamladıktan sonra ikinci sırada ise ( yine düz örülüyor ) bir örüyoruz bir kesiyoruz . ( Aşağıda gösterdiğim gibi )
Daha detaylı anlatımı içeren videoya aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz .


Şimdi gelelim yapımına ... 60 ilmek başlayıp 45 sıra ördüğünüz dikdörtgen şeklindeki parçayı uzun olan tarafındaki uçlarından tığla örerek birleştirin .( İğneyle de dikilebilirsiniz .)


 
 
İki ucunu birleştirdiğinizde boru şeklini alan parçayı üç boğum olacak şekilde büzdükten sonra büyükçe bir düğme dikin .
 

İşte hazır ...



24 Şubat 2014 Pazartesi

HAFTA SONU ...

 
 
İnşaatın ne durumda olduğunu görmek için hafta sonu Alaçatı ' ya gittik . İnsan gerçekten merak ediyor ne durumda olduğunu . Son gittiğimizden bu yana  ilerlemeler olmuş .
En son hali böyleydi ( 19 / 01 / 2014 ) 
 

 
 Dönüş yoluna geçtiğimiz sırada ise arabada bir masal anlattım İdil ' e içinde koyun olan ; o da yanına aldığı eşyalarla bunu yaptı . Koyunun kafası aşağıdaki montun kapşonu ; gözleri kulağımdaki küpeler , eee diğerleri de malum İdil ' in tacı ve palyaço burnu ...
 
 
Alaçatı dönüşünde her zaman olduğu gibi Urla pazarına  uğrayalım dedik . Bir anda yağmur bastırınca arabadan inemedik . ( Alaçatı da günlük güneşlikti ; Urla ' yı sel aldı . İşte İzmir ' in havası ... ) Durum böyle olunca tabi biz de arabayla sahilde şöyle bir tur attık . Yağmur yağarken bile sahil yine güzeldi doğrusu ...
 



22 Şubat 2014 Cumartesi

TÜRKİYE SİRKİ ...


İdil ' in hastalanması sebebiyle dört gündür kapı dışarı çıkmadık . Eee biraz sıkıldık galiba ; hava da şansımıza bu hafta o kadar güzeldi ki ... Neyse bugün biraz kendini iyi hissedince dışarı çıkalım ve geçen hafta fırsat bulup da uygulayamadığımız planımızı gerçekleştirelim dedik . 


 
 Evet sirke gittik . Bu yaşıma geldim ilk defa gittim . Televizyonda çok izledim tabi ama o ortamda bulunup canlı canlı izlemek gerçekten keyif vericiydi . Hele ki havada yapılan gösteriler ; izlenmeye değerdi . İkimiz de çok beğendik .
 

Gösteriden bazı fotoğraflar çektim . Tam olarak gerçeğini yansıtmasa da biraz fikir vereceğini düşünüyorum . Halen gitmeyen varsa yarın iki seans gösterisi daha var ( Saat  13 : 00 ve 16:00 Bilgi için 0545 915 45 45 ) Şimdiden iyi seyirler ...













19 Şubat 2014 Çarşamba

ELMA SİRKESİ - KARBONAT MUCİZESİ ...


Erkan Şamcı sağolsun bir çok faydalı bilgi edindirmekle birlikte elma sirkesi ve karbonatı temizlikteki baş yardımcılarım yaptı ... Üç dört yıldır kendisini takip ediyorum ve verdiği tarifleri kaçırmamaya çalışıyorum . Elma sirkesi ve karbonat ise tariflerinin hemen hemen hepsinde bulunuyor . Bu ikilinin kullanılmadığı yer yok gibi bir şey . Şimdi size bir kaç örnek vereceğim ; hepsi de doğal ve tamamen zararsız . Bu yüzden gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ...
 
1 ) LAVABO AÇICI : Karbonatın üzerine elma sirkesi döküp yarım saat bekledikten sonra kaynar su dökün ; tıkanmış olan lavabonuzun açıldığını göreceksiniz.
 
( Aşağıda da fotoğrafları görüldüğü üzere bizzat denenmiş ve başarılı sonuç alınmıştır . )



 2 ) CİF : Kullanımı yine aynı şekilde . Ovmak istediğiniz yüzey ya da tencereye karbonatı , üzerine de elma sirkesini dökün . İkisi birleşince reaksiyona giriyor ve karbonat köpürüyor . Tam bu sırada ovmaya başlayabilirsiniz.
 
( Bunu da denedim gayet başarılı . Sadece ciften bir tık daha fazla ovmak gerekiyor ama en azından zararsız . ) 
 

3 ) FIRIN TEMİZLEYİCİ : Karbonatın içine sirke döküp hamur yapın . Hazırladığınız hamuru fırının içine sıvayıp bir süre beklettikten sonra silin .
 
( Bunu henüz denemedim ; ama bunun da diğerleri gibi iyi sonuç vereceğini düşünüyorum . Yalnız bana kalırsa karbonatın hamur haline gelebilmesi için ya çok az elma sirkesi konmalı  ; çünkü köpürtüyor ; ya da sirke yerine su kullanılmalı )
 
Yukarıdakilerden hariç olarak daha önceden yapmış olduğum diğer doğal temizlik malzemelerinin tariflerine ise aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
 
EV YAPIMI YÜZEY TEMİZLEYİCİ :
 
 
 


14 Şubat 2014 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜ ...


Kim ne derse desin ben seviyorum Sevgililer Gününü ...
Yılda bir kere iki seven insanın birbirine hediye almasının birlikte sadece ikisi için plan yapmanın nesi yanlış ??? Bu hengame içinde iş - güç derken zaten insanlar birbirine vakit ayıramıyor . Sevgililer Günü de buna olanak veriyorsa , bence olmalı ...
Böyle özel günler para tuzağı diyenler de var . Sorarım yılda kaç kere hediye alıyoruz ki birbirimize ??? Bence Sevgililer Günü güzel , böyle günler güzel .
Her yer aşk , her yer sevgi dolsun ; Sevgililer Gününüz kutlu olsun ...






12 Şubat 2014 Çarşamba

MUM KÖŞESİ ...


Mumluklar ve mumlar evimde her zaman severek kullandığım objelerdir . Özel bir gün olsa da olmasa da mumun loş ışığını ve romantizmini severim . Eeee hele ki konu Sevgililer Günü ise mumsuz olmaz değil mi ???
Ben de kendime bir hoşluk yapayım ve böyle bir köşe oluşturayım dedim . Gündüz de çok şık duran mum köşemi gece seyreylemesi daha da güzel ...